Pomagala za osobe sa invalidima

Go down

Pomagala za osobe sa invalidima

Komentar  Dana on Sat Jan 16, 2010 10:54 amPokretima glave može se upravljati invalidskim kolicima koja je izumio Lazo Starčević (70) iz Pavlovca pokraj Daruvara. Uz to, kolica svladavaju i zapreke poput stuba i jaraka.
- Moja inovacija zaštićena je u SAD-u, EU, Kini, Japanu, Rusiji i još osam zemalja u kojima živi više od tri milijarde ljudi, a 50 milijuna se kreće uz pomoć invalidskih kolica. U nas to nikoga ne zanima. Pisao sam na bezbroj adresa i nudio suradnju, ali mi nitko nije odgovorio - kaže Starčević i dodaje kako je u Hrvatskoj u kolicima 24.000 ljudi. Nedavno su ga stranci pitali može li proizvesti 30.000 kolica. Nije mogao jer nema potporu. Ušteđevinu je potrošio na zaštitu patenta. Vjerojatno će ga prodati nekoj od gospodarskih velesila, a u Hrvatsku će se kasnije uvoziti.NOVO VOZILO ZA INVALIDE SA ČAK 18 BRZINA
Članovi Udruge paraplegičara i tetraplegičara (UPIT) Osječko-baranjske županije predstavili su u subotu pilot-model vozilo, pomagalo nalik biciklu koje se pričvršćuje na invalidska kolica. Ima 18 brzina.
avatar
Dana

Broj komentara : 189
Join date : 2009-08-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu