Protesti studenata

Go down

Protesti studenata

Komentar  Dana on Sat Nov 28, 2009 10:57 am

26.11.2009

Studenti Filozofskog fakulteta i danas blokiraju nastavu na tom fakultetu, poručivši kako diskusije u javnosti o neugodnostima koje donosi blokada skreću pažnju s ključnog problema - onemogućavanja pristupa visokoškolskom obrazovanju najširim slojevima socijalno ugroženih.

Studenti su na današnjoj konferenciji za novinare reagirali na izjavu ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa o tome kako nije u redu da studenti onemogućuju nastavu onima koji se ne slažu s blokadom. Ocijenili su da je takvo svođenje "problema studentske akcije na interni sukob oko metode samo taktika za međusobnu podjelu studenata".

Ponavljaju da blokada nije sebična borba "nekolicine komotnih hobi-prosvjednika", već demokratski politički pokret s ciljem zaustavljanja komercijalizacije, privatizacije i destrukcije univerzalnih socijalnih prava.

Drže da je svaki zakon koji ostavlja mogućnost uvođenja tržišnih modela, komercijalizacije i privatizacije opasan i destruktivan za socijalno najosjetljivije te za društvo u cjelini. Po studentskim procjenama, godišnje je potrebno oko 300 do 500 milijuna kuna za osiguranje besplatnog obrazovanja.

Na upit imaju li studenti podršku Filozofskog fakulteta, rekli su da ju za sada imaju, dodajući da plenum neće slati predstavnika na izvanrednu sjednicu fakultetskog Vijeća, koja je započela danas u 13,30 sati. Do sada im se, kažu, nitko nije javio iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

(Svevijesti.ba/Fena)
avatar
Dana

Broj komentara : 189
Join date : 2009-08-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu