Nacionalizam na Balkanu

Go down

Nacionalizam na Balkanu

Komentar  Dana on Sat Aug 01, 2009 7:12 pm

U Trebinju je jučerformiran Inicijativni odbor NVO Srpski četnički pokret Republike Srpske , koji će, kako je priopćeno medijima, biti registriran kao udruženje građana. Za predsjednika Inicijativnog odbora, koji broji 107 članova iz istočne Hercegovine, izabran je političar iz Srbije, pripadnik Srpske radikalne stranke, srpski četnički vojvoda Siniša Vučinić .

U priopćenju ova, kako sebe naziva, nevladina organizacija , navodi da će jedan od osnovnih ciljeva biti njegovanje i baštinjenje četništva kao najznačajnije i najsvjetlije srpske tradicije i promocija četništva kao ideologije budućnosti .

- U tom cilju bit će oformljen i nastavni centar sa sjedištima u Trebinju, Banja Luci i Istočnom Sarajevu, u kome će biti vršena edukacija omladine od 16 do 22 godine, sa idejom sa se godišnje educira i obrazuje po 10.000 mladih četnika, što bi u periodu od narednih 10 godina obrazovalo 100.000 četnika, što i jeste desetogodišnji plan - navodi se.

U priopćenju se tvrdi da će nastavnim centrom rukovoditi četnički vojvoda Siniša Vučinić, a u njima će raditi eminetni srpski intelektualci iz RS-a, Srbije, Crne Gore i Makedonije .

Medjunarodna zajednica ne spominje djelovanje Cetnickog pokreta u BiH. Ne donosi se Zakon o zabrani rada fasistickih organizacija u BiH.

U BiH postoje antifasisticke organizacije ( kao sto je SUJUZ ).

Glavni cilj Antifasistickih snaga BiH je da se SVIM RASPOLOZIVIM I ZAKONOM DOZVOLJENIM SREDSTVIMA bore protiv Cetnickog pokreta u BiH, te drugih slicnih organizacija koje otvoreno propagiraju fasisticke ideje i ideologije.
Evo snage treba da se samoorganizuju i donesu program djelovanja.
avatar
Dana

Broj komentara : 189
Join date : 2009-08-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Nacionalizam na Balkanu

Komentar  buntovnik on Fri Nov 27, 2009 8:03 am

Organizira ga neonacistička organizacija "Hrvatski Nacionalisti" koji stoje i iza tzv. "anti-gay prosvjeda" prije par mjeseci. S njezinim radom upoznata je policija koja nikada nije napravila ništa da bi spriječila njezino djelovanje, štoviše, dozvolila im je pravo na javno okupljanje i konzumaciju alkohola, čime se ignorantski ponijela prema Zakonu o janvom okupljanju, a o povredama Ustava RH da ne govorimo, budući da je neonacistički skup 13.6.2009. na Trgu bana Jelačića bio nasilan i usmjeren protiv ustavnopravnog poretka.

Sviraju neki Njemački RAC bend Blue Max i Hrvatski Strong Survive.

Za sad su lokacija i datum tajni.

Ovo je plakat za koncert:


buntovnik

Broj komentara : 7
Join date : 2009-09-06

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu