Stop nasilju

Go down

Stop nasilju

Komentar  Tanja on Thu Oct 01, 2009 7:01 pm

U klinickom centru u Beogradu preminuo je Bris Taton, francuski drzavljanin. Najostrije treba osuditi napade na strane drzavljane, koji su sve cecsi u Beogradu. Ovi napadi poprimaju zabrinjavajuce razmjere. Vlast u Srbiji treba sto prije da reaguje na ove napade.
avatar
Tanja

Broj komentara : 53
Join date : 2009-08-05
Mjesto : BiH

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Stop nasilju

Komentar  Dana on Sun Oct 04, 2009 7:49 pm

Prije početka utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva došlo je do sukoba navijača, a jedan pripadnik gostujuće skupine 'Horde zla' je ubijen. Utakmica je na kraju odgođena
Pola sata prije početka utakmice, koja je na kraju odgođena, u pratnji policije pred stadion Pecara došla su tri autobusa s navijačima Sarajeva. Prilikom pretresa iznenada je došlo do sukoba s policijom i počelo je razbijanje lokala oko stadiona Pecara i klupskih prostorija. Prolaznici i domaći navijači uzvratili su, policajci su stali između, no nije ih bilo dovoljno da bi obuzdali podivljalu masu, jer se u isto vrijeme u Mostaru igrao gradski derbi između Zrinjskog i Veleža, pa je velik dio policije bio tamo.I dok je policija uspostavila kontrolu, pristigao je još jedan autobus navijača iz Sarajeva i nekoliko kombija. Tada je nastao pakao. Policija je upotrijebila suzavac i vodene topove. Sukob se proširio na obližnje ulice. Pojedini huligani upadali su i u obližnje kuće i napadali osobe koje su u njima zatekli. Dvije su osobe ozlijeđene noževima u vlastitoj kući. Jurnjava po gradu potrajala je sat vremena.Veći dio navijača Sarajeva vraćen je autobusima kući, a pri povratku su gađani kamenjem. Poslije smirivanja stanja, policija je blokirala prilaze stadionu i započela očevid.

Prema neslužbenim informacijama, jedan je navijač Sarajeva ubijen, a liječnici se bore za život jednog policajca. Iako se pisalo kako je ubijeni navijač Vedran P. oteo pištolj policajcu nakon čega je policija pucala na njega i na grupu navijača iz policije tvrde da navijač nije ubijen iz vatrenog oružja nego da je stradao od ozljede zadobivene oštrim predmetom.
Potvrdio je to za Hinu glasnogovornik MUP-a Županije zapadnohercegovačke Damir Čutura.

'Navijač iz Sarajeva Vedran Puljić smrtno je stradao od ozljeda zadobivenih od oštroga predmeta', rekao je Čutura. Odbacio je neslužbene tvrdnje kako je 24-godišnji mladić ubijen iz vatrenoga oružja o čemu se nagađalo.

'O tome što je prouzročilo smrt moći ćemo reći tek nakon obdukcije, no nije ubijen iz vatrenog oružja', rekao je.

Dodao je kako je ozlijeđeno više desetaka navijača i policajaca u pravoj drami koja se odvijala u tome gradu tijekom poslijepodneva uoči nogometnog susreta koji zbog incidenata uopće nije održan. Glasnogovornik MUP-a je dodao kako je više osoba privedeno, te da policija provodi istragu.

Epilog izgreda je i izgoreno policijsko vozilo, razbijeni izlozi, te prozori na obiteljskim kućama.

U općem metežu jedna je osoba po riječima očevidaca otišla po kalašnjikov i ispalila rafal u zrak. No ni to nije spriječilo nastavak sukoba navijačkih skupina. Još uvijek nije poznato tko, ali netko je iz mase pucao na navijače. Prema jednoj varijanti bili su to policajci, a po drugoj civili koji su oteli oružje policiji.

Stvari su se primirile kada je angažirana jedna postrojba specijalne policije. Tada su se navijačke skupine uspjele razdvojiti. U širokobriješki Dom zdravlja se tijekom poslijepodneva prijavilo više desetina osoba tražeći pomoć. Velik broj ozlijeđenih prebačen je i u Mostar na odjel Urgentne medicine, tvrde lokalni mediji u Mostaru.
avatar
Dana

Broj komentara : 189
Join date : 2009-08-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu