Humanitarna pomoc

Go down

Humanitarna pomoc

Komentar  buntovnik on Fri Sep 25, 2009 4:25 pmVedad Ražanica je jednomjesečna beba, rođena sa teškim oboljenjem crijeva, poznatim pod nazivom “gastroschisis” (urođeni nedostatak u dijelu trbušnog zida) zbog čega se bori za svoj život.

Prilikom rođenja Vedadovi trbušni organi bili su van trbušne duplje i hitno je operisan na Klinici za dječiju hirurgiju Kliničkog centra Koševo. Vedad se, sada, bori za život, a može preživjeti samo unosom hrane putem vene, uz posebne tretmane koji u Bosni i Hercegovini nisu dostupni.

Preporučeno je hitno prebacivanje u Belgiju kako bi se uradila transplantacija crijeva za što su potrebna, zaista, velika novčana sredstva koja Vedadovi roditelji ne mogu sami obezbjediti.

Novčane priloge možete uplatiti na ime Vedad Ražanica:
Broj računa 09001001605 za uplate u KM
Broj računa 19000708647 za devizne uplate
Raiffeisen banka Sarajevo 1610000000000011

Račun za uplatu iz inostranstva:
RAIFFEISEN BANK DD SARAJEVO
SWIFT CODE :RZBABA2S
IBAN CODE : BA 391612000023208131
Primalac:
Vedad Ražanica
Novopazarska do broja 52
71000 Sarajevo

Otvoren je i humanitarni telefonski broj 090 291 061 putem kojeg možete donirati 2 konvertibilne marke.

buntovnik

Broj komentara : 7
Join date : 2009-09-06

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: Humanitarna pomoc

Komentar  Dana on Wed Nov 25, 2009 2:11 pm

Otvoren je humanitarni broj za pomoć Adisu Junuzoviću – 090 291 053, kojim donirate za njegovo izlječenje. Prema nezvaničnim informacijama, poznati dječiji kardiohirurg doktor Volonek, 7. decembra 2009. godine dolazi u Sarajevo, pa će tom prilikom pregledati Adisa, te, ukoliko bude potrebe i pronaći kliniku na kojoj bi Adis čekao neophodnu transplantaciju.
Osamnaestogodišnji Adis Junuzović umjesto da pohađa školu i druži se sa svojim vršnjacima prikovan je za krevet zbog teškog oboljenja srca.

Adisu je, naime, dijagnosticirana kardiomiopatija zbog koje je neophodno hitno uraditi transplantaciju srca.

Nakon dijagnoze ovog teškog srčanog oboljenja jedini spas je presađivanje srca, a problem je što naša zemlja nije uključena u program Eurotransplant i ne može samostalno doći do donora “novog” srca, zbog čega se sada traži pomoć od svih onih koji bi Adisa mogli poslati u evropski centar da mu se uradi ova teška, ali za njegov život presudna operacija.

Adisu je urađena kateterizacija i biopsija, ali njegovo zdravstveno stanje se svakim danom pogoršava. Adisova borba za život traje već nekoliko mjeseci, a zbog sličnog srčanog oboljenja je već izgubio brata.

“Moram pokušati da spasim svoje dijete. Jedina mi je to želja u životu. Ako ima nekog da može, molim, svakoga da nam pomogne.”, riječi su majke Sadete Junuzović.

Porodica Junuzović je iz Srebrenice. Sadeta je samohrana majka. Muž joj je poginuo tokom rata. Sve što ima na svijetu su njena djeca. Kako joj je jedan sin već preminuo, također zbog srčane mane, strahuje za Adisa.

Adis ima samo jednu želju: “Molim sve ljekare da pomognu da ozdravim, to mi je jedina želja
avatar
Dana

Broj komentara : 189
Join date : 2009-08-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu