Vedin Klovo : ostvareni san

Go down

Vedin Klovo : ostvareni san

Komentar  Dana on Fri Aug 07, 2009 8:30 am

Goraždanin Vedin Klovo najbolji je matematičar na Međunarodnom festivalu „Iskre znanja“, dok je na takmičenju iz bosanskog jezika osvojio drugo mjesto. Najljepši poklon za novi uspjeh dobio je od sarajevske firme „Bosnet“ koja je slučajno, u isto vrijeme, okončala štampanje njegovog prvog romana „Larry Lington“.

- Uz tvoju pomoć moji se snovi ostvaruju - napisao je jedan od najmlađih bh. pisaca na omotu knjige čiji je prvi primjerak darovao Dopisništvu „Avaza“ u Goraždu.

- Knjiga je štampana u tiražu od 100 primjeraka i već se može naći u Univerzitetskoj biblioteci u Sarajevu. Korice su lijepo urađene i veoma mi se sviđa. Sada više i nemam nekih velikih želja - kazao nam je Vedin.

Kada smo, prije dvije godine, upoznali dječaka koji uporedo uči tri strana jezika i sa takmičenja ne dolazi bez nagrada otkrio nam je da želi objaviti svoj roman i umjesto kolektivnog centra dobiti vlastiti dom.

U međuvremenu, Vedin je objavio i zbirku pjesama, a njegovi roditelji nedavno su postali vlasnici zemljišta na kojem će graditi kuću.

Očekuje se i isporuka materijala, kojeg će osigurati humanitarna organizacija „Most prijateljstva“ i jedna tužna priča, zahvaljujući medijima, humanim pojedincima i organizacijama, dobit će sretan kraj, a porodica Klovo priliku za novi početak.
avatar
Dana

Broj komentara : 189
Join date : 2009-08-01

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu